Generic selectors
Csak teljesen egyező találatok
Search in title
Keresés a tartalomban
Keresés a cikkekben
Search in pages
Válasszon kategóriát
100 éve történt
Baleset
Belföld
Bulvár
Bűnügy
Érdekes
Fotó
Gazdaság
Hírek
Időjárás
Kisvárda
Kultúra
Mátészalka
Megyei
Nagy Kép
Nemzetközi
Nyírbátor
Nyíregyháza
Pártok
Programajánló
Rövidhír
Sport
Szavazás
Tiszalök
Tiszavasvári
Tudomány
Uncategorized
Vélemény
Vezetőhír
Videó

Az Ukrajna és Magyarország közti nyugdíjmegállapodás felmondását a Bajnai-kormány már előkészítette, így a Fidesz-kormánynak csak az okmányokat kellett volna kicserélnie, ezt nyilvánvaló okokból mégsem tette meg.

Lövei Csaba, az Együtt nyíregyházi önkormányzati képviselője elszomorítónak tartja, hogy a Fidesz a nyugdíjegyezménnyel próbál visszaélni, hiszen minden jel arra mutat, hogy a választási győzelemhez a magyar nyugdíj kassza megcsapolása sem tabu nekik.

Nem az a fő baj, ha valóban Magyarországra települt és életvitelszerűen itt élő emberek itt kapnak nyugdíjat, hanem az, hogy ez egy közös ukrán-magyar politika maffia projektjévé vált és ide bejelentett, de valójában ukrajnában élő emberek veszik igénybe tömegesen.

Ráadásul, folytatta Lövei ennek megelőzése mindössze ellenőrzési akarat kérdése lenne: ha tucatnyian, sokszor százas nagyságrendben vannak egy ingatanba bejelentve és adott ember láthatólag nyugdíját felvenni lép be havonta egyszer az országba és megy is vissza, az nem tud nem szemet szúrni. De ugyanez a helyi választási szerveknek sem akar feltűnni.

Bár régen is volt nyugdíjegyezmény, mégsem éltek vissza vele, mivel nem volt rá politikai szándék. Most van, mert a Fidesz a magyar nyugdíjkasszát a jelek szerint szavazatvásárlásra használja.

Lövei Csaba szerint a sajtó és a pártok eddig a határon túli, listás mandátumot befolyásoló szavazatokkal foglalkoztak, holott ez a lényegi probléma, hiszen így a kormánypártok több tucat egyéni mandátumot befolyásolhatnak.

Az Együtt önkormányzati képviselője arra kéri  Román István megyei kormánymegbízottat, hogy a – sajtóban megjelent hírek szerinti – határ menti tömeges beköltözéseket vizsgálja ki.

Lövei Csaba kikéri a Nemzeti Választási Irodától az ukrán és román határ menti választókerületek településre bontott összevető adatait a választópolgárok számáról a 2010, 2014 évi országgyűlési és a 2016-os népszavazásra vonatkozóan, illetve a jelenlegi 2017-es aktuális adatokat. Ha ez megerősíti a gyanújukat, abban az esetben a választás rendjének megsértése okán az Együtt feljelentést fog tenni.

Friss
2017. december 14. csütörtök, 07:00
2017. december 13. szerda, 06:28
2017. december 13. szerda, 06:22